dinsdag, 8 september 2015

Iedere dag schijnt er iets anders te gebeuren, te veranderen of blijkbaar heel interessant te zijn. De journalistiek wordt daardoor steeds belangrijker voor onze maatschappij om ins te informeren. Toch hoe komen we eigenlijk aan ‘iets nieuws’? Wat vindt ik zelf belangrijk en wat valt me op? En hoezo eigenlijk?

Daarvoor zal deze mediadagboek helpen om toe te lichten hoe ik zelf met de media omga. En ook om me bewust erover te worden hoe en hoezo ik eigenlijk aan ‘iets nieuws’ kom. Een hele week zal ik elke dag naar mijn mediagedrag kijken en daarnaar een keer per week.

Als ik mijn mediagedrag nu vergelijk met toen is het helemaal veranderd. Meestal heb ik naar de app van de “Tagessschau” elke ochtend gekeken, op de radio naar de dagelijkse nieuws geluisterd en ben heel soms de nieuws op televisie gevolgd. Maar nu ik in Nijmegen zit, heb ik alleen nog maar de internet ter beschikking. Ik kijk bijna elke dag naar Tagesschau.de of heute.de. Sowieso zit ik ook bijna elke dag op Facebook te kijken en dat deed ik vandaag ook. Toen viel me een video op, die een vriendin leuk vond. Het ging over vluchtelingen in Dortmund. Er is momenteel veel aandacht over dit onderwerp in de media, maar dit video was echt de eerste waarvan ik dacht dat het eindelijk een positieve richting kan opleveren in politiek en maatschappij. Het video laat zien hoe vluchtelingen in Dortmund van harte welkom zijn.

Als je daarna misschien wel zelf eens wilt kijken om te begrijpen wat ik bedoel vindt je hier de link. Want soms zeggen afbeeldingen meer dan worden.

En niet alleen op Facebook hechten mensen hun aandacht aan het probleem met de vluchtelingen, elke dag zie je iets nieuws over beslissingen of uitingen in de Tagesschau.de, de FAZ.de of andere nieuws.

Binnen de volgende dagen wil ik me niet alleen meer op Duitse nieuws richten, maar ook beter naar de media in Nederland kijken en dieper erop ingaan.

Als je er nog wat wilt toevoegen of iets anders wilt aantonen, laat er beneden even een commentaar achter!

Advertisements

Ein Gedanke zu “dinsdag, 8 september 2015

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s