donderdag, 10 september 2015

Vandaag ben ik een beetje anders begonnen om naar het nieuws te kijken. Eerst heb ik nog eens de aflevering gezien van de Tagesschau, die altijd ’s avonds op televisie komt. Wat toen opviel was dat de eerste bijdrage die begint met het treinvervoer van Denemarken naar Duitsland die gestopt is. Dat was gister ook iets wat de Nederlandse pers op nu.nl geplaatst heeft. Vandaag schijnt het nog steeds een onderwerp te zijn. Want ik heb een berichtje gelezen op tagesschau.de die er weer over ging. Maar nu is het zo dat de treinen tussen Duitsland in Denemarken weer rijden. Toch dan heeft Oostenrijk nu de treinen gestopt omdat er te vele vluchtelingen zijn die naar Hongarije wilden.

Ook heb ik vandaag op NOS.nl naar de nieuws gekeken en een artikel gevonden hoe de Tweede Kamer over de asieldebat discussieert.

http://nos.nl/artikel/2056901-asieldebat-in-tweede-kamer-begint-fel.html

Ook zijn er twee video’s te zien. Het eerste video laat goed zien hoe de verschillende lijsttrekkers met elkaar omgaan of welke standpunten ze hebben. De tekst vat nog eens samen wat ze zeggen, maar ik vond het vooral beter als je daar naar nog een keertje naar kijkt en luistert. Dan zie je ook hoe snel het tot aanvaringen tussen de OVV en andere oppositiepartijen kwam.

Verder vond ik nog een leuk artikel die het probleem over de veiligheid van het netwerken in de Bondsdag beschreven heeft.

http://www.tagesschau.de/inland/hacker-119.html

Ze willen eraan werken om veiliger te zijn en dat niemand meer kan luisteren wat daar gebeurd die het niet mag. Het wordt gezegd hoe ze dat gaan aanpakken. Wat ze in het verleden fout deden en of Rusland er toen iets mee te maken hadden.

Ik vind het vooral raar hoe het kan gebeuren dat we nog steeds van andere landen worden afgeluisterd. Eigenlijk zou je denken dat dit allen maar tijdens de DDR-tijd gebeurd is, maar uiteindelijk blijkt het zo, dat niet alleen maar de Russische regering naar andere landen spionage doet, maar dan vooral de Verenigde Staten van Amerika. Hoe dat probleem opgelost wordt en wat er verder nog gebeurd en andere staten daarmee omgaan, zullen we wel in de toekomst zien.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s