zaterdag, 12 september 2015

Ook vandaag is het onderwerp vluchtelingen nog steeds in de nieuws een veel besproken issue. Zo te zien op tagesschau.de, binnenland:

http://www.tagesschau.de/inland/

Het wordt geschreven en rapporteert over 7200 vluchtelingen die in München zijn aangekomen. Je hebt inzicht waar en hoe iedereen in Duitsland helpt en hoe je zelf deel kunt nemen. Maar ook kun je weer de negatieve gebeurtenissen volgen: er is een video op de website geplaatst, die laat zijn hoe neonazi’s in Hamburg of Bremen ervoor zorgen dat er betoogd wordt.

Daaronder zag ik nog een artikel die ik leuk vond. Je kunt er meerdere afbeeldingen zien van Angela Merkel en Konrad Adenauer in vergelijking. Want het ging erover dat Angela Merkel nu langer lijsttrekker van de partij was dan Konrad Adenauer.

Daarna heb ik op de tagesschau-website naar de buitenlndse nieuws gekeken.

http://www.tagesschau.de/ausland/

Ook daar staat de omgang met de vluchtelingen weer centraal. Een bericht die ik redelijk erg vond was “Kein Grundrecht auf ein besseres Leben”. Het gaat erover dat de Hongarijse minister-president Orban de vluchtelingen weer terug naar hun (oorlogs-) land wil sturen. Hij is bang dat te veel moslims naar Europa komen en hij is ook tegen de nieuwe regelingen die Duitsland voor de vluchtelingen heeft.

Daarop gaat ook een artikel op heute.de (ZDF) in:

http://www.heute.de/merkel-aufnahme-von-fluechtlingen-war-richtig-40083252.html

Eerst wordt beschreven hoe Angela Merkel het vindt dat Seehofer kritisch over haar regering gesproken heeft. Ze vond het nog wel juist dat vluchtelingen uit Hongarije naar Duitsland komen. Daarna vind je ook nog eens de mening van Orban en dan in vergelijking hoe zij Europa ziet in verband met de vluchtelingen.

In vergelijking met de ARD heeft ZDF bijna de zelfde nieuwsbijdragen, maar dan andere standpunten die beide partijen verschillend of anders toelichten. Ze rapporteren gewoon op een andere manier. In combinatie vind ik het echter een goede oplossing om naar het nieuws te kijken.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s